User Registration

or Cancel
Ora: 1:07

Seminar de instruire cu secretarii consiliilor locale Featured


Sala mică a consiliului raional Anenii Noi a găzduit azi un seminar de instruire cu secretarii consiliilor locale, organizat de Autoritatea Națională de Integritate a organizat, în parteneriat cu Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat.
Subiectele la ordinea zilei au fost: definirea conflictului de interese, prezentarea declarațiilor de venit și interese de către subiecții declarării (funcționari publici, demnitari, consilieri locali și raionali, etc.), soluționarea diferendelor apărute în procesul de activitate al funcționarilor publici și aleșilor locali, etc.
Au fost oferite și informații referitoare la noutățile survenite în procedura de declarare a veniturilor și averilor subiecților: astfel, din anul curent în declarația respectivă (care se depune anual până la 31 martie, dar și la eliberarea din funcție sau la accederea în funcția publică sau electivă), la capitolul ”venituri” se va indica venitul brut (calculat), și nu venitul net (îndreptat spre plată), așa cum se făcea anterior.
Moderatorii seminarului au explicat cu lux de amănunte atât principiile de funcționare ale ANI, modalitățile de declarare a averilor și intereselor, răspunzând și la întrebările publicului. Printre întrebările la care au fost oferite răspunsuri se numără și cea referitoare la atestarea în raion a unor încălcări ale legislației privind integritatea și la eventualele sancțiuni aplicate de ANI sau chiar de instanța de judecată. ”Nu există raion în care cineva să nu fi fost sancționat!” – a declarat moderatorul seminarului. În Anenii Noi, potrivit dânsului, au fost deja aplicate amenzi usturătoare, iar în adresa autorităților publice responsabile au parvenit și numeroase sesizări privind încălcările comise de unii aleși locali și raionali.
Ne exprimăm speranța că legislația națională privind integritatea va fi completată și cu mecanisme care să asigure respectarea legislației și pedepsirea celor care nu o respectă.
Octavian Zelinski

Rate this item
(0 votes)
Read 349 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]